Bilaketa

Pasarteak (71)

• Jakintza ikastolaren hastapenak
    ... hasi ziren Aintzane andereño zizurkildarrarekin. Elbira Zipitriak zabaldu zuen lehen ikastola Alde Zaharrean eta h...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Euskara zabaltzen
    ... zuen han, eta euskaraz idazten ikasten hasi zen, Elbira Zipitriarekin. Gau-eskola. Ikasitako metodologia zabaltzek...lehenengo etxean bertan eta gero Parte Zaharrean. Zipitriaren Nor-Nori-Nork sistema.

• Ikastola, etxean

Elbira Zipitriak Leitzako neska bat prestatu zuen andereño...zako neska bat, Miren Terese, prepatuta zegon eta Elbirak, "zea, jo, Antiguan billatu behar zaio honi leku... ez zan integratzen Jakintzan, bere bidea zalako, Elbiran bidetikan zijuan, hauek zabiltzeten bestea, ta h...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa

• Eskolan, erdaraz
    ... zuten, "Viva España" esanez. Abestiak. Donostian Elbira Zipitria-eta hasi ziren euskaraz erakusten, baina Loiolan ...
  • Herrian sortua
    ...ertsolariak. Herrian sortua izatearen garrantzia. Zipitriari semearen izena, Manex izena, gustatu egin zitza...Manex izena, gustatu egin zitzaiola kontatzen du. Elbira Zipitria nolakoa zen, zorrotza. Ikastolak.

• Elbira Zipitriarekin
    ...zuela esan zion eta haren lankide baten bitartez, Elbira Zipitriarengana joan zen amarekin. Hark animatu zuen Pasai...
  • Elbira Zipitriarekin euskara ikasten eta praktiketan
    Gauez gramatika ikastera joaten zen Zipitriarengana eta zeharo abertzaletu zuen. Euskararen ab...
  • Zipitria beti isilpean lanean
    Elbiraren pedagogia erabat parte hartzailea zen, aktiboa...nditu oraindik pedagogia hura, Kontxitaren ustez. Elbirak ez zuen irudikatzen gaur egungo ikastolen egoera...
  • Zipitria eta euskara batua
  • Kantua euskara aberasteko
    Elbirarekin Urgulera joaten zirenean, jolasen bitartez i...enak ematen zizkieten ikasleei. Asko abesten zuen Zipitriak, horrela euskara asko landu zitekeela uste zuela...

Emaitzak: 71 | Orriak: 1 2 3 4 5 6 7 8